Hem » Renovera lägenheten och öka din livskvalité

Renovera lägenheten och öka din livskvalité


En lägenhetsrenovering kan definitivt öka värdet på lägenheten – vilket både är bra om du funderar på att sälja den snart, eller tänker omförhandla lånet med banken. Men framförallt kan den öka värdet på ditt liv. Ett hem som är inrett precis så som du vill ha det kan inte annat än öka din livskvalité.

Fundera igenom vad du vill ha

Om det är ökad livskvalité du är ute efter så är det en personlig prägel du vill satsa på. Men ska du renovera för att sälja den vidare är det bättre att du gör en allmän renovering. Kolla upp vad som i allmänhet brukar höja värde på lägenheter – som till exempel att bygga en fin balkong eller renovera kök och badrum. Titta också på vad du får ut mest i försäljningspengar i förhållande till renoveringspengar.

Planera tillsammans med en erfaren inredningsarkitekt om du inte har en klar bild av vad som ska göras för att få en snygg inredning. Alternativt kan du anlita en Home Styling expert, som kanske kostar lite mer, men som ger professionellt stöd vid renoveringen.

Anlita bra hantverkare

När planerna är klara så är det ’bara’ själva görandet kvar. Om du tycker du är en bra karl som reder sig själv, kanske du ändå ska fundera på att ta in hantverkare kring VVS och liknande installationer då du då får garanti om något skulle gå fel. Dessutom riskerar du att inte bli ersatt av försäkringsbolag om du skulle göra installation på felaktigt vis. Innan du anställer hantverkare kolla dock upp denne ordentligt. Begär att få se F-skattsedel, referenser och om de jobbar enligt ROT-avdraget.

Om du har satsat mycket i din lägenhetsrenovering bör du efteråt kontakta en mäklare för att få lägenheten omvärderad. Om det visar sig att du fått en kraftig värdeökning ska du förhandla med banken för att få sänkt ränta.