Hem » Dremel eller Bosch: Vilket av de två märkena är bäst?

Dremel eller Bosch: Vilket av de två märkena är bäst?


Oavsett om du är hobbyist eller professionell hantverkare behöver du förr eller senare en ordentlig uppsättning verktyg. Om du inte redan har dina verktyg är frågan vilket verktygsmärke du ska använda.

Dremel och Bosch är två av de mest populära märkena på marknaden idag. Båda är utmärkta verktygstillverkare, men de är inte jämförbara. Låt oss jämföra dessa företag sida vid sida för att avgöra vilket som är bäst för dig.

En kort historia om Dremel och Bosch

Låt oss börja med att reda ut missuppfattningen att Dremel är ett företagsnamn. När man hör ordet ”Dremel” tänker många av er kanske på ett roterande verktyg, vilket är rimligt. Dremel-rotationsverktyget är utan tvekan den mest kända och framgångsrika produkten som tillverkas av detta företag.

Albert J. Dremel, en österrikisk invandrare, skapade Dremel-företaget som ett varumärke i Racine, Wisconsin. Albert Dremel började utveckla elverktyg och elektronik medan han bodde i Amerika, varav en del var ganska avancerade saker. Det var inte förrän han utvecklade det oerhört populära roterande verktyget som verksamheten verkligen tog fart.

Dremels första litiumjonbatteridrivna roterande verktyg släpptes 2003. Företaget drevs av Dremel fram till 1973, då det såldes till Emerson Electric, som sedan sålde det till Robert Bosch Tool Corporation 1993.

Ja, Robert Bosch Tool Corporation är moderbolag för båda de företag som vi jämför idag. Dremel har för närvarande cirka 200 anställda och en beräknad årlig omsättning på cirka 37 miljoner dollar.

Bosch har en lång historia och grundades i Stuttgart i Tyskland redan 1883 av Robert Bosch. I dag är företagets officiella namn Robert Bosch GmbH (Bosch). Företaget är numera baserat i Gerlingen i Tyskland.

Bosch är en välkänd världsomspännande tillverkare av elverktyg, men företaget är också verksamt inom flera marknadssektorer, bland annat inom mobilitetslösningar, industriteknik, konsumentvaror, energi- och byggnadsteknik med mera. När det gäller produktutbud och storlek är detta utan tvekan en av världens största tillverkare av elverktyg och globalt sett ett av de största företagen.

Bosch har idag 400 000 anställda och beräknade årliga intäkter på över 100 miljarder dollar. Ja, miljarder dollar.

Dremel eller Bosch: Vilken erbjuder bättre kvalitet?

När det gäller verktygskvalitet kan Dremel vara ett av världens bästa och mest högkvalitativa verktygsmärken. Folk är i allmänhet nöjda med Dremel-verktygens komfort, hållbarhet och användbarhet.

Oavsett om det är för enkel användning hemma eller professionell användning på arbetsplatsen hittar du ingen utrustning av högre kvalitet än dessa. Ja, Dremel-verktyg är generellt sett dyrare än de flesta andra märken, men den höga prislappen är väl motiverad. Det råder ingen tvekan om att Dremel skapar bara ett litet antal produkter, men de är alla förstklassiga.

När det gäller Bosch är det däremot annorlunda. Vad vi försöker säga är att Bosch tillverkar ett stort antal verktyg. Under 2018 tillverkade Bosch till exempel långt över 50 miljoner elverktyg. När det gäller kvalitet är elverktyg från Bosch kända för att vara genomsnittliga, med vissa högkvalitativa produkter, men också vissa produkter av låg kvalitet. Felmarginalen för Bosch är mycket större än för Dremel, vilket innebär att du måste vara extra försiktig när du väljer ett elverktyg från Bosch.

Tror du att Bosch-utrustningen inte är så bra som folk påstår? Folk säger att Bosch-verktyg är ganska funktionella, bekväma, mångsidiga och långvariga, särskilt sladdlösa verktyg. Även om de flesta människor tänker på att Bosch-instrumenten är utformade för amatörer, husägare och gör-det-självare snarare än för yrkesverksamma som arbetar under tuffa förhållanden, är de ändå ett välkänt varumärke och ett utmärkt val för vissa typer av elverktyg.

Eftersom majoriteten av Bosch-verktygen tillverkas i Taiwan, Kina, Malaysia och Mexiko, och vissa tillverkas i Schweiz, Tyskland och USA, är det viktigt att tänka på var de tillverkas. De finaste av alla är de som tillverkas i USA, Schweiz och Tyskland.

Poängen är att Dremel har ett produktsortiment av högre kvalitet, även om det bara finns ett fåtal alternativ.

Vem erbjuder bättre garanti?

De flesta elverktyg har en ettårig begränsad garanti från Bosch, som kan förlängas till två år vid registrering. Alla Dremel-produkter omfattas av en tvåårig garanti om de endast används för kommersiella ändamål. Ja, Dremel erbjuder den bättre garantin.

Dremel eller Bosch: Vem har en bättre produktportfölj?

Dremel har tre olika kategorier av utrustning, som alla tillverkas av dem. Dessa omfattar roterande verktyg, multiverktyg och sågar (samt 3D-skrivare). Detta är allt Dremel erbjuder, och inom varje kategori hittar du inte mycket mer än tio artiklar. Dremel är ett företag som prioriterar kvalitet framför kvantitet.

Bosch erbjuder däremot otaliga produkter. Det finns naturligtvis en hel del underkategorier enbart inom elverktyg. Bosch har tusentals olika typer av utrustning som du kan välja mellan om du vill bli en professionell eller en amatör som ofta använder sina elverktyg hemma.

Vilket av de två märkena ska du välja?

Dremel är det rätta valet om du letar efter ett högkvalitativt roterande verktyg eller multiverktyg och är beredd att betala för det. Om du är ute efter ett stort produktutbud och bra värde jämfört med prislappen , är Bosch ett bättre val. Även om båda märkena har sina styrkor och svagheter är de båda pålitliga företag som tillverkar effektiva elverktyg.

Sammanfattning

Båda märkena är fantastiska, men Dremel är inriktat på högkvalitativa roterande verktyg och multiverktyg, medan Bosch är inriktat på att erbjuda ett brett sortiment till rimliga priser.