Hem » Låssmed

Låssmed

Lämna en förfrågan så får du offerter från kvalitetssäkrade proffs nära dig.

Skapa förfrågan

Hitta rätt Låssmed

Vi på byggartiklar.se vill erbjuda dig ett enkelt och kostnadsfritt sätt att hitta Låssmed

Pris för Låssmed

Pris och kostnad för att anlita en Låssmed

kan vara olika beroende på typ av arbete som du behöver ha hjälp med.

Inom 24 timmar får du offerter från intresserade och tillgängliga professionella Låssmed

När du är redo, anlita det bäst lämpade företaget för dina behov till ett pris som är rätt för dig.

Begär offert för Låssmed

Börja här

Mer information om låssmed yrket

Studera till låssmed

Gymnasiet är den perfekta tidpunkten för att få en grundläggande utbildning till låssmed. Utbildningen är treårig och ges på närmare 20 orter i Sverige. Mer information om gymnasieutbildning finns på Skolverkets webbplats. Utbildningen är uppdelad i grundutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Syftet med utbildningen är att ge dig grundläggande kunskaper i mekanik, elektronik, pneumatik och hydraulik för att kunna arbeta med lås, kassaskåp och säkerhetsutrustning. Efter avslutad kurs bör du ha teoretiska färdigheter inom områden som svetsning, lödning, borrning, etc. samt goda kunskaper om att arbeta med verktyg. Dessutom får du praktisk erfarenhet från flera verkstäder och företag.

För att bli låssmed måste du ansöka om utbildning vid en skola som erbjuder utbildning i låssmediakunskap. Det finns fem sådana skolor spridda över Sverige – en ligger i Trollhättan och fyra i Stockholm. Det finns också utbildningsprogram som erbjuder kurser och andra aktiviteter för att hjälpa dig att starta ett låsföretag och skaffa dina första kunder.

Om du vill vara egenföretagare måste du ansöka om det program för utrustningsbidrag som erbjuds av Arbetsförmedlingen i landstingen. Detta ger arbetslösa personer möjlighet att starta ett eget företag. Programmet för bidrag till utrustning erbjuder ekonomiskt stöd för inköp av verktyg och annan utrustning som behövs för att starta en låssmedsverksamhet, förutsatt att personen är arbetslös vid ansökningstillfället.

Det finns även möjlighet att gå lärlingsutbildning inom ett företag. Efter 3-4 år i yrket kan man avlägga gesällprov och efter ytterligare 3 år kan mästarprov avläggas.