Hem » Vad betyder symbolerna på diskmaskinen?

Vad betyder symbolerna på diskmaskinen?


De flesta av oss känner till symbolerna på våra kläder, som hjälper oss att ställa in våra tvättmaskiner på rätt inställningar. Men vet du vilka symboler för diskmaskiner som är vanligast? Om du lär dig grunderna kan du få ut mer av din maskin. Och tillverkarna av diskmaskiner vill att du ska få ut mesta möjliga av din investering genom att använda deras produkter i enlighet med instruktionerna.

Lista över symbolerna

Nedan följer en detaljerad lista över diskmaskinsymboler och deras allmänna betydelse:

Vinglassymbolen

Symbolen för vinglas innebär att diskmaskinen är utformad för att rengöra glas utan att lämna några vattenfläckar.

Diskmedelsbehållare

Symbolen för diskmedelsbehållare innebär att diskmaskinen har en inbyggd diskmedelsbehållare.

Sanering

Symbolen för sanering innebär att diskmaskinen använder en högre temperatur än vanligt för att döda bakterier.

Sköljmedel och saltsymboler

Symbolen sköljmedel visar var du kan lägga till sköljmedel och salt. Följ instruktionerna som medföljer dessa produkter för att få bästa möjliga resultat.

Temperaturväljare

Symbolen för temperaturväljare visar att det är nödvändigt att välja en temperatur för att tvätta och skölja disken. Diskmaskinen får endast användas vid den temperatur som anges i bruksanvisningen eller på reglagepanel.

Timersymbolen

Timersymbolen betyder att diskmaskinen har en timer som kan ställas in för att fördröja starten av diskcykeln.

Paus

Symbolen för paus innebär att disk kan läggas till eller tas bort under diskcykeln utan att den avbryts. Detta är bra om du snabbt behöver skölja av en tallrik innan du sätter in den i diskmaskinen.

Ekonomi

Symbolen för ekonomi betyder att diskmaskinen körs i ett energisparande läge.

Tidsfördröjning

Symbolen för tidsfördröjning innebär att du kan ställa in att diskmaskinen ska starta ett visst antal timmar efter att du har slagit på den.

Diskmaskinsäker

Symbolen för diskmaskinsäker på en behållare eller produkt visar att produkten kan diskas i diskmaskinen .

Avslutningsvis om symbolerna på diskmaskinen

Om du någonsin är osäker på vad en viss symbol för diskmaskin betyder kan du läsa maskinens bruksanvisning för att få ett förtydligande. Genom att förstå dessa symboler kan du få ut det mesta av din diskmaskin och se till att din disk blir ren och gnistrande varje gång.

Nu när du vet vad alla symboler i diskmaskinen betyder kan du använda diskmaskinen bättre! Se till att läsa bruksanvisningen om du har några frågor om en specifik symbol.

Letar du efter en diskmaskin? Kolla in vår sida om diskmaskiner för att hitta den bästa för dig. Och se till att läsa våra recensioner innan du köper!