Hem » Ta bort silikon med ättika

Ta bort silikon med ättika


Silikon är ett av de svåraste materialen att avlägsna från någon yta. För att bli av med silikon måste du skrapa, dra eller kanske använda industriella silikonborttagningsprodukter, men alla är inte säkra för hemmabruk. Istället kan du använda dig av ett antal säkrare alternativ som du redan har till hands.

Ättika är den klara vinnaren när det gäller att byta till ekologiskt fördelaktiga kemikalier i stället för starka kemikalier. Ättika är biologiskt nedbrytbart, håller i oändlighet och lämnar inga skadliga kemiska lukter eller rester i huset. Ättika kan användas som ett rengöringsmedel som till och med kan ta sig an utmanande sysslor som silikonborttagning.

Syran i ättika hjälper till att bryta ner hårt, limigt eller gammalt silikon och löser upp det så att det lätt kan avlägsnas.

Ta bort silikon med ättika – Steg för steg

  • Fyll en skål med två eller tre koppar vit vinäger och ta på latexhandskar för att undvika irritation.
  • Doppa en trasa i skålen med vit vinäger och applicera sedan trasan på silikonet. Blötlägg silikonet ordentligt och låt det sedan verka.
  • Skrubba silikonet med en borste. För ökad styrka kan du doppa borsten i vinägerlösningen om det behövs.
  • Börja med att skrubba. När silikonet löses upp kan du börja dra upp veck med fingrarna för att påskynda processen.
  • Använd trasan för att torka bort resterande silikonrester. Fortsätt steg 2 och 3 tills det mesta av silikonet har avlägsnats.

Ta bort silikon enkelt med ättika

Det finns många sätt att ta bort silikon från en yta, men en av de vanligaste och enklaste metoderna är att använda ättika. Häll helt enkelt lite vit destillerad ättika på en trasa eller svamp och gnugga den över det område du vill rengöra. Syran i vinägern kommer att bryta ner alla silikonmolekyler som utgör din oönskade fläck och ta bort dem helt utan att lämna kvar några rester. Om den här tekniken inte fungerar för dig kan du prova att skrubba med bakpulver för en ännu kraftfullare rengöringslösning!