Hem » Byggverktyg på nätet

Byggverktyg på nätet

Letar du efter byggverktyg på nätet? Det finns ett flertal verktygsbutiker med en god försäljningsprocess från webben. Inte sällan finns det ett stort utbud kombinerat med goda frakt- och köpvillkor. Att handla verktyg online är numera enkelt, och det går att hitta det mesta.

Bästa butiker som säljer byggverktyg online

Som nämnt ovan finns det ett ganska stort antal aktörer som säljer byggverktyg online. Här ger vi information om ett par av dem:

Proffsmagasinet

Proffsmagasinet beskriver sig själva som den ledande e-handeln i Sverige när det kommer till byggverktyg på nätet. De har verksamma i flertalet år och har en butik med kontor i södra delarna av Stockholm. De lagerför en stor del av sortimentet själva och kan således utlova snabba leveranstider på de flesta produkter. Bor man i närheten av Stockholm kan man åka till hämtlagret själv, istället för att få byggverktygen hemskickade.

Till Proffsmagasinet >

Verktygsproffsen

Verktygsproffsen är en e-butik och fysisk butik som har ett varierat utbud av byggverktyg på nätet. Förutom just byggverktyg har de även ett relativt stort sortiment av arbetskläder och personligt skydd. Egna kategorier finns för VVS- och elverktyg.

Till Verktygsproffsen >

Global Tools

Global Tools kallar sig själva för ”specialister på verktyg” och beskriver sin webbshop som ”modern” och med ”goda och solida handelsvärderingar samt traditionell kundservice”. De har funnits i Danmark sedan år 2010, och har sedan 2015 även sålt byggverktyg på nätet till svenska kunder. De skriver att de har ett utbud som passar alltifrån stora byggfirmor till hobbyhantverkare. Delar av sortimentet inriktar sig särskilt till elektriker och VVS-montörer.

Enligt egen utsago har de till och med Skandinaviens största urval av verktyg och maskiner. De har prisgaranti, 30 dagars full returrätt och är med i Trygg e-handel.

För – och nackdelar med att handla byggverktyg på nätet.

Bland fördelarna kan det stora urvalet nämnas. Det finns idag gott om aktörer som säljer byggverktyg på nätet, och genom att gå online kan du nå dem alla. En annan fördel är att det är enkelt att prisjämföra. Att fysiskt jämföra de olika butikernas sortiment är omständligt, givetvis, och görs betydligt lättare i respektive webbutik.

En nackdel kan vara att man helt enkelt inte kan pröva produkterna på en gång. Kanske leder detta till att man köper mer beprövade verktyg när man handlar på nätet, från varumärken som man har erfarenhet av sedan tidigare. Gott så – men vill man testa på nya verktyg är det kanske bättre att gå till en butik. Många butiker som säljer byggverktyg på nätet har dock goda köpevillkor, med långa perioder med öppet köp och fri retur till exempel.