Hem » Hur man bygger en snögubbe

Hur man bygger en snögubbe


Så här gör du en snögubbe i vinter, med 5 enkla tips att följa.

Nu när vintern är i antågande kanske du undrar hur man bygger en snögubbe. Om du befinner dig i en del av världen där det snöar på vintern – eller om du kanske till och med har snö just nu – är det perfekta sättet att koppla av efter att ha röjt uppfarten genom att göra en snögubbe. Och det är ännu roligare om du har barn!

Även om det ser enkelt ut att bygga en snögubbe finns det en vetenskap bakom det. Du måste hitta rätt typ av snö, den perfekta platsen och se till att Mr Frosty’s delar sitter ihop på rätt sätt.

Men oroa dig inte, för vi har samlat fem tips på hur man bygger en snögubbe, så att du kan göra den perfekta vinterkompisen att fördriva tiden med.

Hur man bygger en snögubbe: Välj rätt snö

Den bästa snön att bygga en snögubbe med är fuktig snö som är lätt att packa ihop. För att avgöra om snön är lämplig är det bara att ta lite mellan händerna och försöka forma en snöboll. Om den inte faller isär bör du vara redo att börja. Undvik pulveriserad snö, eftersom den inte håller ihop lika bra som fuktig snö.

Hur man bygger en snögubbe: Välj rätt plats

Den bästa platsen för att bygga en snögubbe är ett platt område i skuggan. Om du vill att din snöiga vän ska klara sig under dagen är det bäst att hitta en plats där eftermiddagssolen inte når den. Så om du bygger din snögubbe vid ett träd eller en byggnad där den inte får solskenet kan du förlänga dess livslängd.

Hur man bygger en snögubbe: Grunderna

Innan du börjar bygga din snögubbe måste du bekanta dig med de tekniska detaljerna. De bästa snögubbarna består av tre delar – den nedre delen, den mellersta delen och huvudet – och ska vara tre, två respektive en meter långa. Ett enkelt sätt att komma ihåg detta är: 3, 2, 1.

När du sätter ihop de tre delarna ska du platta till den föregående delen innan du lägger nästa del ovanpå. När du bygger den nedersta delen ska du alltså platta till den innan du placerar den mellersta delen ovanpå den, och så vidare.

Hur man bygger en snögubbe: Sätt ihop kroppen

När du har hittat rätt snö och valt en bra plats är det dags att börja bygga den nedre delen. Börja med att packa ihop snö till en stor boll så tätt du kan, och rulla den sedan på marken genom mer snö. När den är ungefär en meter i diameter rullar du den till den plats där du vill att din snögubbe ska stå.

Upprepa den här processen för den övre delen av snögubbens kropp, så att den blir cirka 2 fot i diameter. När den övre delen är klar lyfter du upp den och placerar den på den nedre delen för att se hur din snögubbe tar form. Se till att platta ut den nedre delen innan du placerar den övre delen på den.

Till sist packar och rullar du ihop ett huvud, som mäter 1 fot i diameter. Efter att ha plattat till den övre delen av kroppen placerar du huvudet på toppen av den för att slutföra din snögubbe.

Hur man bygger en snögubbe: Lägg till ett ansikte och tillbehör

Den kanske roligaste delen av att bygga en snögubbe är att ge den ett ansikte och klä upp den. Här kan du vara kreativ.

Som ögon kan du prova knappar, stenar eller traditionella kolbitar. Eller välj något annat som du tror skulle fungera, från målade pingisbollar till flaskkapslar. Samma regel gäller för snögubbens mun. Forma ett leende, eller vilket annat uttryck du vill, med hjälp av det du har till hands.

När det gäller näsan går inget upp mot en morot. Om du inte har någon till hands kan du prova ett ljus. Och när det gäller armarna? Trädgrenar, förstås.

Komplettera snögubbens utseende med accessoarer, till exempel en tomtemössa, en halsduk eller till och med ett par solglasögon.