Hem » Byggvaruhus på nätet

Byggvaruhus på nätet

Sätten som vi handlar produkter på förändras över tid. Idag är det vanligt att man handlar allt mer på nätet, och faktum är att det är en del butiker som har fått slagit igen till följd av
att näthandeln ökar allt mer. Byggbranschen var kanske inte först ut med att sälja produkter på nätet, men visst har de stora aktörerna i branschen anpassat sig ganska snabbt, och idag finns det ganska många byggvaruhus på nätet.

Bästa byggvaruhus online

Här på sidan ser du information om ett antal byggvaruhus online. Nedan kan du läsa mer om dem.

Byggmax

Byggmax har sedan starten, i början på 90-talet, hunnit etablera sig i Norge och Finland, förutom Sverige. Idag finns har de över 130 butiker i dessa tre länder, och de blir fler för varje år som går. Affärsidén är enkel: att de ska vara det bästa och mest prisvärda alternativet när man behöver byggmaterial av hög kvalitet. Något som uppskattas av många är deras drive-insystem (som de förvisso inte är ensamma om att ha), där kunden helt enkelt kan köra in med bilen och lasta på byggvarorna direkt.

Beijer

Början till Beijer skedde redan 1866 när Firma G Beijer grundades i Malmö. Ett decennium senare bildade man företaget G & L Beijer. Företagsnamnet finns kvar än idag. Då importerade man produkter som spannmål, metaller, kemikalier och järn. Idag finns ett starkare fokus på bygg.

Till Beijer Bygg >

Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror AB är ett bolag som tillverkar och säljer produkter som uterum, fönster, spa, dörrar och bubbelbad. Bolaget grundades i mitten på 60-talet av Börje Blomkvist, som i dagsläget sålt till över en miljon kunder. Detta genom fysiska butiker och telefon, men på senare år kanske framförallt genom e-handel.

Till Skånska Byggvaror >

VVS och Bad

VVS och Bad är en internetbutik som slog upp portarna hösten år 2008. Företaget erbjuder VVS-produkter som enligt egen utsago är av högsta kvalitet och till bra priser.

Fördelar med att köpa via byggvaruhus på nätet

Bland fördelarna som kan nämnas, med att handla via byggvaruhus på nätet, är att man har ett stort utbud. Den som inte bor i en storstad har kanske inte tillgång till ett alltför stort urval av byggprodukter i närheten. I princip alla större byggvaruhus erbjuder köp på nätet, så du får tillgång till nästan hela marknaden.

En annan fördel är att du får goda möjligheter att prisjämföra. Även om du har ett stort urval av fysiska butiker i närheten, är det enklast att prisjämföra på nätet. Inför ett större projekt kan man spara betydande summor genom att vara noga med var man köper byggprodukterna. Även om det inte skiljer sig särskilt mycket per produkt, kan det till slut bli ganska mycket pengar.