Hem » Välj rätt trädgårdsredskap

Välj rätt trädgårdsredskap


Den som drömmer om att ha en perfekt trädgård är långt ifrån ensam. Många är det som nitiskt varje år tar bort maskrosor, planterar lökar och trimmar häckar. För länge sedan var detta ett otroligt tungt och slitigt arbete som krävde sin styrka, men idag finns det många redskap som kan hjälpa oss på traven. Marknaden för trädgårdsredskap har faktiskt blivit så stor att det inte längre är lätt att hålla reda på vad som är vad – och vad man själv behöver. Därför listas här nedanför några redskap som är säkra kort i trädgården:

  • Rotjärnet – Ogräs driver många till vansinne och det är förståeligt. Som om inte det vore nog så är det många som använder sig en arbetsställning och ett arbetsredskap som är ergonomiskt fel, vilket kan leda till bland annat stora ryggbesvär. Lösningen på det problemet är en ogräsupptagare som rotjärnet. Med en sådan slipper man böja sig ner samtidigt som den rensar ogräs väldigt effektivt.
  • Sekatören – Något som kan underlätta med hästlängder är att ha en riktigt bra sekatör. Väljer man en i bra kvalitét så kommer den dessutom att hålla i flera säsonger. Med en bra sekatör så kan man knipsa tjocka grenar såväl som smala rankor. Ett verktyg som är toppen för den som gillar perfekt klippta buskar och träd.
  • Lövblåsen – Med en kraftfull lövblås så sparar man definitivt energi. Man slipper kratta, utan får undan många löv på kort tid. Idag är lövblåsarna dessutom så välutvecklade att de är lätta att tömma. De tillverkas även i lätta material vilket gör att de inte är särskilt tunga att bära på. Lövblåsar hittar du på lövblås.com
  • Robotgräsklipparen – Med en robot i form av en gräsklippare så kan man nu också få gräsmattan som man alltid drömt om. Den självgående gräsklipparen gör verkligen jobbet åt en, då det enda som man måste se till är att den blir laddad med jämna mellanrum.
  • Fruktplockningsverktyg – Ett måste när det kommer till att nå frukten som sitter högst upp på trädet. Med detta verktyg får man sig en förlängd arm man kan nå frukten utan problem!

Med dessa redskap i förrådet så kommer trädgårdsarbetet att gå som en dans. Nu kan jakten på den bristfria trädgården börja!