Hem » Skaffa dig en nystart – renovera ditt hus

Skaffa dig en nystart – renovera ditt hus


Tycker du att livet börjat gå på tomgång och du är trött på att se samma gamla väggar varje morgon och varje kväll? Det är kanske dags att göra en husrenovering och en livsrenovering. Ofta kommer det andra som en följd på det första. På samma sätt som det är lättare att börja ta tag i saker och vara innovativ när man städat och organiserat på sitt skrivbord : detta är lite samma sak – men större.

Ordning och reda

Renovera i rätt ordning – det är så man når framgång, både med renovering och i livet. Gör gärna en checklista för att prioritera vad som kommer först och sist, så att du inte drunknar i oredan. Börja alltid med att göra vid taket. Kolla sedan husgrunden. Kontrollera och åtgärda dränering och fuktighet. Anlita en fackman att undersöka krypgrunden. Arbeta med fasaden, se till att den är tät. Kanske passa på att byta ut fönstren och fasaddetaljer.

Gå sedan vidare till insidan. Starta med att renovera badrummet och kontrollera att det inte finns läckage genom väggarna. Detta kan annars orsaka fuktskador på innerväggar och bjälklag. Efteråt kan du arbeta med renoveringen av de andra rummen i huset. Lämna målningen av huset till sist.

Seriösa hantverkare

Det kan vara väldigt givande att ta sig an ett så här stort projekt själv. Men samtidigt kan det bli överväldigande och du står där med ruiner och vet inte hur du ska ordna allting. Det är bättre att du redan från början tar reda på vad du kan fixa själv och vad du behöver hjälp med. Om du redan i ett tidigt stadium av din husrenovering har kontakt med professionella hantverkare kan du få råd om hur du ska göra det du kan göra själv, och vad du helst bör anlita någon att göra.