Hem » Sängmodeller för olika kroppstyper

Sängmodeller för olika kroppstyper


Sängen har blivit en statussymbol, och allt fler modeller byggs efter kundernas specifika behov och önskemål om sängens komfort. Exempelvis tillverkas det idag betydligt fler ställbara sängar än vad det någonsin tidigare har gjorts. Att sova i en ställbar säng innebär flexibla möjligheter att programmera sängen efter kroppens mest passande ställningar. Exempelvis är en ställbar säng ofta hårdare än andra sängar. Detta beror på att sängen annars skulle bli för nedtryckt av kroppens tyngd. För den som endast har mer grundläggande krav på sitt nya sängköp, främst är det storlek och hårdhet på sängen som spelar in när vi ska göra ett nytt inköp. För personer med ryggproblem är i regel hårda madrasser att föredra, eftersom ryggraden tillåts att vila under mindre påfrestande omständigheter. Billiga sängar av hög kvalitet finns att köpa online. Även personer mer ryggproblem kan hitta en säng som är skonsam mot både rygg och övriga kroppsdelar.

Rätt sängkläder

En säng är inte en säng utan sängkläder och huvudkuddar. Tillbehörens material har stor betydelse, och även om sängkläder av bomull är det allra vanligaste köps det fler och fler modeller tillverkade av siden och andra mer exklusiva material. Billiga sängkläder finns dock att hitta på internet, eftersom konkurrensen hårdnar för varje dag som går. Att bedriva e-handel och sälja sängar och tillbehör är en bransch som ständigt är under tillväxt.

Rummets temperatur & ljus

Att sova ordentligt varje natt är viktigt för hälsan, det vet vi. För en riktigt god sömn är förutom sängen även rummets temperatur och ljus/mörker viktigt. Även om detta är individuellt är ett svalt och mörkt rum optimalt för de allra flesta människor. Placeringen av sängen kan också spela in, även om det enligt vissa inte ska kunna ha någon större betydelse. Hur vida sängen står intill exempelvis ett element som låter eller ett fönster som släpper in ljus på morgonen är självklart andra fysiska omständigheter som måste tas med i beräkningarna.