Hem » Använd rätt verktyg när du skruvar

Använd rätt verktyg när du skruvar


Att dra i skruvar för hand är något de flesta har tröttnat på. Hur många timmar kan man annars få lägga endast på att dra i och skruva ur skruvar under ett bygge eller ett montage? Genom att använda en elektrisk skruvdragare eller slagskruvdragare sparar man alltså enormt många timmar, men man är även snäll mot kroppen.

Slagskruvdragare

När har man då användning för en slagskruvdragare? Slagskruvdragaren är inte det vanligaste verktyget, men när användningsområden finns är det ett av de mest hjälpsamma verktygen att ha i garaget. En slagskruvdragare fungerar som en vanlig skruvdragare, men den tar hjälp av en slageffekt som gör den starkare. Precis som slagborren använder slagskruvdragaren en viss typ av mekanik som gör att den på ett kraftfullt sätt drar i en skruv. Detta gör att verktyget blir betydligt mycket mer högljutt än en vanlig elektrisk skruvdragare. Ett vanligt exempel på användningsområde för slagskruvdragare är vid takläggning eller byte av ytterdörrar, garageportar eller liknande. Dessa tunga föremål kan inte hållas på plats särskilt länge, utan det blir att man ställer vissa krav på sina verktyg att utföra vissa arbetsuppgifter på ett snabbt och enkelt sätt. Slagskruvdragaren passar till exempel väl vid montering av drivhus, växthus eller drivbänkar.

Billig slagskruvdragare eller hög kvalitet?

Vilka verktyg man väljer att köpa är helt individuellt, och styrs mest av vilken budget man har. Genomgående för elektriska verktyg är dock att det sällan lönar sig att köpa de allra billigaste verktygen. Exempelvis en slagskruvdragare från en av de mest kända tillverkarna kan kosta omkring 1500 kronor. En liten prisskillnad som innebär att verktyget kan användas i många år framöver och att den kommer att fungera felfritt hela tiden. Åtminstone är chanserna goda för detta, och de största tillverkarna lämnar generösa garantier för sina verktyg.