Hem » Så undviker du inredningsmissarna

Så undviker du inredningsmissarna


Intresset för heminredning är större än någonsin. Vi byter ut och köper nytt efter tycke och smak men många missar det viktigaste – helheten. En vanlig inredningsmiss är att det blir för mycket av det goda. Rummen blir övermöblerade och överdekorerade.

Det finns några smarta tips för att få till ett harmoniskt och trevligt hem!

Köp inte alla inredningsdetaljer på samma ställe

Lätt hänt när man strosar runt i ett möbelvaruhus eller inredningsbutik är att lägga ner allt man tycker är fint i sin varukorg.

När det sedan är dags att packa upp varorna eller möblerna i hemmet inser man att allt går i samma stil. Det kan vara stilrent och snyggt, men finns också en risk att det känns opersonligt och då uteblir både känsla och harmoni.

Ljussättningen har stor betydelse

Öppna upp fönstren och släpp in ljuset! Hur vi ljussätter våra rum med olika ljuskällor har stor betydelse för känslan i rummet. Det viktigaste är att låta så mycket som möjligt av det naturliga ljuset komma in genom fönstren.

Istället för en stor och skarp taklampa kan man jobba med punktbelysning. En läslampa vid soffhörnet, en upplyst tavelvägg eller en fönsterlampa som ger ifrån sig ett behagligt sken ger en betydligt trevligare känsla. Vissa rum kräver såklart en bra och skarp arbetsbelysning, och liksom med all inredning måste man anpassa sig efter vilket behov som finns i rummet.

Var unik!
Visst är det kul att följa trender men när alla hem ser likadana ut känns det inte riktigt som hemma. Återbruk ÄR också trendigt! Fynda på loppis eller auktion och sätt en personlig prägel på en gammal skänk eller byrå. Rummet kommer få ett personligt lyft och en helt annan helhet.

Rensa ut saker som inte används

Att bara fylla på med nya saker håller inte, rummet känns stökigt och oorganiserat. Man måste rensa ut prylar som inte används för att undvika ett övermöblerat eller överdekorerat hem som ger ifrån sig total oharmoni.
Less is more!