Hem » Pris på heltäckningsmattor

Pris på heltäckningsmattor


Utbudet av heltäckningsmattor är mycket stort och de flesta kan hitta den färg, form och modell som passar de önskemål man har. Lika stort som utbudet är av mattor är utbudet av priser. Det är inte svårt att hitta heltäckningsmattor som bara kostar 200kr kvadratmetern men lika lätt kan man hitta mattor som kostar det tre- eller fyrdubbla. Vad är det då som avgör priset?

Det finns flera olika faktorer som spelar in. Bland annat följande:

  • Slitstyrka och material

Beroende på var heltäckningsmattan ska vara och vilken funktion den ska ha bör slitstyrkan vara något man tar hänsyn till mer eller mindre. Detta påverkar självklart även priset. Ett exempel är de som är tillverkade av sisal vilket gör dem mycket slitstark men även något dyrare än de enklare modellerna. Det finns även mattor som tål vatten i större utsträckning samt de som är tillverkade för offentlig miljö vilket kräver högre kvalité.

  • Design

Som alltid när det kommer till design så kostar produkterna lite mer. Men då får man även lite mer tillbaka. De är mer unika och lyxiga. Inte minst för att motiven är framtagna av någon känd designer. Perfekt att välja till hem där man vill att allt ska matcha perfekt.

  • Måttbeställd

De flesta heltäckningsmattor köps på rulle och då per meter. Men ibland vill man måttbeställa bitar för att minska onödiga skarvar och göra det extra snyggt. Det brukar inte vara någon speciellt större kostnad att måttbeställa en bit men självklart kostar det lite extra.

  • Storlek

Då heltäckningsmatta vanligtvis köps per meter blir självklart storleken på matten en avgörande faktor för hur mycket det kommer att kosta. Ofta presenteras priset per kvadratmeter men det kan lika gärna presenteras per meter av rullen. För att lättast räkna ut vad som är billigast bör man jämföra kvadratmeter. Men kom ihåg att beräkna var skarvarna kommer bli. Kanske blir det snyggare med en bredare matta även om den är dyrare per kvadratmeter.

Så visst spelar flera faktorer in på vilket pris man får. Vill du veta pris på heltäckningsmattor så klicka här.