Hem » Allt du behöver tänka på inför en badrumsrenovering

Allt du behöver tänka på inför en badrumsrenovering


Att renovera om ett helt badrum blir sällan en speciellt billig historia hur man än gör, men det finns definitiva vägar att göra det hela mycket billigare och samtidigt då också få den kvalité som man är ute efter. Många som vill göra en badrumsrenovering är osäkra på huruvida de ska göra det hela jobbet på egen hand eller om de ska anlita en byggfirma som gör jobbet åt en. För en del personer så är valet självklart, det vill säga att man väljer att anställa en firma, men det finns samtidigt många som gillar att ta tag i saker i egna händer och få det gjort, men detta är samtidigt ett val som kan kosta oerhört mycket pengar – speciellt när det kommer till att handla om badrumsrenovering.

Att renovera badrum är som du säkerligen kan förstå långt ifrån att renovera vanliga rum. Att renovera vanliga rum är egentligen väldigt enkelt så länge man bara lägger ner lite tid på det och har lite eftertankar, men när det kommer till just badrum så är det mängder med saker man behöver ta i åtanke såsom säkerhet, dragningar av rör, vattenskador och en mängd med andra saker. Vidare så har många badrum också kakel och klinkers som man måste hantera vid eventuella rivningar innan det att man gör en badrumsrenovering.

Att renovera själv eller inte?

Vi nämnde tidigare att många väljer att göra egna renoveringar på sitt badrum, och vi nämnde även de mycket klara nackdelarna som kan komma att skapa enorma problem både för ditt badrum och för din ekonomi om du väljer att göra någonting som du inte är helt och hållet säker på hur du faktiskt ska göra dem, så om du absolut inte vet hur man faktiskt gör någonting som ändå är så pass omfattande som en badrumsrenovering så rekommenderar vi att du faktiskt tar kontakt med en firma för att få jobbet gjort åt dig.

Att ta kontakt med firmor kan du göra på många vis, men glöm inte att det ändå är en tjänst och ett byggnadsarbete som du beställer, så ta gärna in flera offerter från flera olika byggfirmor för att därefter bestämma dig för vilken du faktiskt vill gå vidare med. Värt att notera här är att du kanske också ska titta upp referenser på den firma som du väljer i slutändan. Har de gjort liknande jobb förut. Om ja, hur var dessa jobb? Är kunderna nöjda?

Är du orolig över kostnaderna så kan du säkerligen också diskutera fram och tillbaka med firman i fråga. Kom också ihåg att du har tillgång till ROT-avdraget och att firman också kan ha vissa avtal med leverantörer av material så att du kan få det billigare på den fronten också. Låt med andra ord firman göra allt jobb åt dig och försök inte med att spara in pengar på att riva i förväg eller att själv stå för materialet då det hela kan komma att bli ett oerhört bakslag för dig.

Lycka till!