Hem » Plantering av träd skapar ett minne för livet

Plantering av träd skapar ett minne för livet


Redan de antika kineserna förstod värdet av plantering. Ett av deras ordspråk lyder:

”Vill du bli lycklig för en dag – skaffa dig en flaska vin.”

”Vill du bli lycklig för en månad – skaffa dig en kvinna.”

”Vill du bli lycklig för hela livet – skaffa dig en trädgård.”

Sedan kan man diskutera hur de antika kinesernas relation till vin och kvinnor var, men plantering av trädgårdar förstod de sig uppenbarligen på.

Plantera en trädgård som varar hela livet

Ska du lyckas med att plantera en trädgård som varar hela livet är det vissa råd du bör följa. Det viktigaste för att till exempel ett träd ska växa sig stark är att du ger det en vid växtbädd och att du vattnar det ofta det första året. Det är minst lika viktig att du inte plantera rötterna för djupt då det behöver syre.

När du ska sätta plantans rötter på plats, lägg då först ett lager med komposterad jord över och tryck försiktig ner rötterna. Lägg mer jord runt om så att hela rotsystemet täcks. När du vattnar kommer du att se att jorden sjunker undan, fortsätt då att lägga på mer jord tills plantan står stabilt på plats.

För att din plantering ska bli riktigt bra gjord

Det är ju inte alla som har lika gröna fingrar som de antika kineserna verkade ha. För att du ska kunna vara absolut säker på att du får ett fint träd som står i många år utan att få sjukdomar kan du alltid anlita en specialistfirma som utför plantering åt dig. Önskar du det finns det ofta möjlighet att de även ser efter ditt träd och din trädgård med återkommande besök. Sedan har du en fantastisk trädgård att umgås med kvinnor och dricka vin i.