Hem » Förhöj din livskvalité med en altan

Förhöj din livskvalité med en altan


Det är inte för mycket sagt att en altan kan förhöja din och din familjs livskvalité. Om du är en husägare finns det en rad goda orsaker till varför du ska skaffa en altan till ditt hus och göra att du får mer ut av villaboendets fördelar – under längre tid av året. Om det inte känns uppenbart, läs igenom punkterna nedan.

 • En altan skapa mer yta
  Du behöver inte bygga ut huset med fler rum för att få mer yta. På din altan kan du ha förvaring, extra möblemang och golvyta – utan att för den skulle behöva lägga ner den enorma investering det skulle krävas för att bygga ut huset. Om barnen behöver extra utrymme att leka och leva om en regning sommardag, då är altanen ett perfekt ställe.
 • På en altan kan du njuta av att vara ute, men ändå vara lite inne
  Om du bygger en inglasad altan kommer du att få ett rum som är både lite ute och lite inne. Ofta kan just ett sådant rum vara skönt att ha. Du får den lä och ombonade värme som du kan njuta av inomhus, men samtidigt ljuset och närheten till naturen som du kan njuta av utomhus. Altanen kan bjuda på det bästa av utomhus och inomhus samtidigt.
 • Höja värdet på huset
  En altan höjer givetvis värdet på ditt hus. Det är en god investering till den dag du kanske ska sälja. De flesta inser fördelarna med en altan, varför ett hus med altan är eftertraktat och höjer värdet på huset.
 • Förläng den Svenska sommaren
  Den största orsaken till varför man ska bygga altan är kopplat till vårt Svenska klimat. Sommaren är som bekant för kort och det mesta regnar, som vi alla vet, bort. Med en inglasad altan kan du förlänga sommaren. Här kan du sitta ända in i oktober – njuta av solen utan att frysa. Dessutom kan du odla växter, örter och grönsaker lång efter säsongen annars skulle vara slut. Varför inte till och med satsa på ett citrusträd och leka medelhavsklimat?