Hem » Planera nogrant inför badrumsrenovering

Planera nogrant inför badrumsrenovering


Vi på Tyresö Bygg & Badrum uppmärksammas på att det är allt för många som inte planerar tillräckligt inför renovering av badrum. Med vår apropå i ämnet hoppas vi att fler tar till sig av informationen, så att det dels blir lättare för Er som kund tillika oss som hantverkare.

Planeringsstadiet av badrum kräver lite mer tanke än vad många lekmän inser. Dels är rummet ett kritiskt krävande med tanke på att det omfamnas av vätskor som vatten vars förmåga att förstöra under tid. Gäller det att man väljer rätt produkter och har säkerhet i åtanke. Det vi främst ser är att man inte blundar för att köpa ett handfat för 20 000 kr men suckar djupt angående våtrumsgips eller fuktspärr som är tämligen dyra men snarare en vital del i hur säkert badrummet blir när det väl används.

Utöver inredning så är ett badrum till en början något förutbestämt, brunnar är placerade från början tillika avloppsanslutningar. Det finns stora önskemål om total omfördelning av placering. Men det är inte alltid så lätt att genomföra eller för den delen fördelaktigt. Därför är det bra att vänta med badrumsinredning tills en hantverkare har fått genomlysa dina planer på planering om vart inredningen ska placeras.

Blandare är en tredje punkt vi vill förmedla lite kunskap inom. Även här finns det en uppsjö av valmöjligheter. Den ena är mer uppfinningsrik än den andre, som dessutom kan ha rest långväga innan den kommer till våra Svenska butiker. Det är viktigt är att den måste hålla trycket som gäller för tappvatten. Vissa blandare är mer avsedda för sommarstugan jämfört med traditionellt tryck i villor lägenheter. Tala med din hantverkare VVS-installatör eller butik.

Ytterligare detalj vi vill ta upp är krokar som man antingen borrar fast eller limmar. Det pågår ideligen en debatt om badrum i anslutning till ytterväggar och hur man förebygger risk för fuktskador likväl hur man sätter fast toalettstol med lim/silikon eller med skruv. En skruv skapar ett hål i tätskiktet så, för att förebygga det på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Där inga diskussioner sätter spel på säkerheten förespråkar vi att man köper krokar som man limmar fast. De fungerar och är precis lika hållbara som krokar man skruvar fast i väggen. På så sätt finns det inga risker.