Hem » Planera badrumsinredningen

Planera badrumsinredningen


badrummetRedan innan en badrumsrenovering påbörjas bör man ha planerat hur inredningen ska vara. Detta skiljer sig mot exempelvis när man renoverar ett vardagsrum eller sovrum. I dessa fall kan man i lugn och ro köpa in mattor, speglar och hyllor i efterhand. Men när det kommer till badrummet bör det alltså både planeras och köpas in i förväg. Detta eftersom hantverkarna är de som sätter upp det mesta. Självklart får den som vill montera toaletten och skruva upp handdukskrokar på kaklet. Men helt lätt är det inte – så låt hantverkarna göra det när de ändå är på plats.

Planera del för del

När du ska planera badrumsinredningen så börja med de stora möblerna. Duschhörna, toalett och handfat. Bland dessa tre är det framförallt handfatet som sätter prägel på badrummet. Det är där man kan hitta en stil som sedan ska speglas i krokar, speglar och badrumsskåp.

När du väl har hittat rätt gällande möblerna så är det dags för de mindre detaljerna som ska monteras på väggarna. Detta är exempelvis krokar och handdukstork. Det är detta som hantverkarna kommer att sätta upp det sista de gör innan de lämnar badrummet i perfekt skick. Sista steget är inreda med handdukar och saker som inte behöver ske direkt. Här ska man helst vänta lite för att ”känna in” badrummet innan man sätter den sista touchen på rummet.

Planera helheten                      

När produkterna ska köpas in är det en rekommendation att handla från butiker som har allt för badrummet. Orsaken är att man lättare hittar kombinationer så är snygga tillsammans. Självklart kan ett handfat vara fantastiskt snyggt och hittas på en liten inredningsbutik. Men hur går man vidare från och hittar produkter som stämmer överens i stil, form och material?  Då är det betydligt enklare att utgå från de produkter man gillar hos det stora badrumsföretaget för att sedan gå vidare med produkter från samma stil. Detta kan sedan självklart ”kryddas” med smådetaljer från annat håll men de stora delarna är de en fördel att köpa från samma ställe.

Planera i god tid

Genom att var ute i god tid kommer man att få flera fördelar. För det första kan man jämföra priser och läsa på om kvalité och se vad andra har för åsikter om dessa produkter.

En del företag har även hela tiden några badrumsprodukter på rea. Dessa kan variera vecka från vecka. Så genom att gå in och se vad som är på rea för tillfället kan man göra stora klipp när man sakta men säkert bygger ihop detaljerna till badrummet.