Hem » Ogräsröjning är ett måste för en perfekt trädgård

Ogräsröjning är ett måste för en perfekt trädgård


Ogräsröjning vill till om du ska ha en trädgård som känns behaglig och trevlig att vistas i under sommarmånaderna. Arbetet börjar redan på vårkanten och pågår under hela den växande perioden. Det gäller att klippa bort allt gammalt ogräs som har legat hela vintern under snön. Du bör också beskära dina fruktträd, gallra dina buskar och trimma grenar. Orsaken att det är bäst att börja redan tidigt på våren är att rötterna är mindre grova då och lättare att dra upp. Efter du har röjt ordentligt kan du plantera dina nya växter och har på grund av röjningen gett dem möjlighet att frodas. Finns mycket ogräs kvar tar de näring och sol från dina växter.

Ogräsröjning är extra viktig i gräsmattan

Gräs som får växa vilt blir en sorts ogräs i sig och måste också tas om hand. Räfsa den först ordentligt, så du tar bort allt dött vit gräs och löv. Du ska helst låta bli att vertikalskära gräset direkt. Spara det tills sommaren låt det växa tio centimeter före första klippningen. Reparera hål  i gräset med kompostjord och nya gräsfrön. Kratta ut  dressjord över hela din gräsmatta så att den håller sig fin hela sommaren.
Om du låter bli att underhålla din gräsmatta blir hela din trädgård snabbt en enda stor ogräshärd som du får svårt att hantera när sommaren kommer.

Ta hjälp med din ogräsröjning

Om du tycker mer om att njuta av en välskött trädgård än att underhålla den – och inte är speciellt glad i att kånka runt på gräsklippare, grästrimmer och alla möjliga saxar – kan du tack och lov anlita duktiga trädgårdsmästare som hjälpa dig med ogräsröjning. Med RUT-avdraget kan du dessutom få arbetet gjort för en ganska smärtfri summa. (Märk väl att du inte använder ROT-avdrag här, trots att det handlar om rotuppdragning.)