Hem » Montera garageport själv?

Montera garageport själv?


Att göra saker på egen hand är det billigaste sättet. Men kanske inte det bästa. Allt beror självklart på hur händig man är och hur mycket tid man vill lägga ner. Att anlita snickare går ju självklart snabbast då de både har erfarenhet och rätt verktyg. Men smakar det så kostar det.

Kan man exempelvis montera en garageport själv? Självklart. Men undersök saken innan du bestämmer dig för vilken väg du vill gå. Det går att googla efter information om garageportar på nätet men det man i detta fall ska komma ihåg är att det är skillnad på de olika modellerna. Så det viktiga är att söka efter monteringsanvisningar på exakt den modell som köpts in. Dessa kan både finnas i broschyrform och på Youtube.

Finansiering?

För den som inte har kontanter att lägga ut för garageporten finns flera olika alternativ. Ett tips om finansiering är att försöka höja bolånet. Med större förbättringar på garaget kan hela värdet på huset öka vilket även kan generera större möjligheter till lån. För de som inte har full belåning (85%) finns även möjligheten att ta ett högre bolån direkt utan att omvärdera huset.

Ett annat alternativ är privatlån. Då får man visserligen ungefär dubbelt så hög ränta men det är ändå ett av de alternativen som man ska ställa mot varandra.

Då företagen som säljer garageportar vet att det är en stor investering erbjuder de ofta delbetalning. Väntar man in en kampanj går det att få detta helt utan ränta eller till en mycket låg ränta. För det är just räntan man bör titta på. Erbjuder företaget avbetalning men med en ränta på över 5-6% så bör man även kontrollera vilken ränta man skulle få på ett privatlån. Inte sällan är det bättre än den nivån.