Hem » Hyrhall – För det stora bygget

Hyrhall – För det stora bygget


När privatpersoner ska bygga en friggebod eller något annat mindre på tomten köper de hem virket och låter det ligga framme på gården under tiden de arbetar. Risken för att virke och annat material ska bli stulet är minimalt. Dessutom handlar det inte om så stora summor.

Annat blir det när mer avancerade konstruktioner ska byggas, d.v.s. när byggföretagen har sina projekt igång. Ett sätt att klara av lagerhanteringen på ett säkert sätt är att använda sig av en hyrhall/tälthall. Fördelen är att materialet, som i detta fall kan vara riktigt värdefullt, blir inlåst på nätterna. Dessutom är det ett enkelt sätt att skapa förvaringsutrymme under en kortare tid.

Självklart finns det flera olika tälthallar att välja mellan. Behovet är ju olika beroende på hur stort man behöver samt hur högt det behöver vara i tak. Exempelvis finns det hallar som är på hela 15*16 meter vilket skapar en golvyta att arbeta och förvara saker på som är hela 240kvadratmeter. Här finns alltså möjlighet att både ha lager och arbetsmaskiner på ett och samma ställe. En enklare och snabbare lösning än att dela upp det på flera olika lokaler.

Hallen byggs upp av ett stålskelett och tack vare att konstruktionen liknar ett gigantiskt tält behöver inte några stolpar finnas som begränsar golvytan. Det är troligtvis även från detta som tälthallen har fått sitt namn.

Alla hallar har en port på ena kortsidan som gör att man kan köra in med truck eller annat fordon. Även portens storlek varierar men är oftast minst 3*3 meter vilket ger rejäla förutsättningar för transport av material in och ut från hallen.

Vad kostar det då? Den som är intresserad av att hyra en tälthall bör kontakta någon återförsäljare eller uthyrare av dessa. Många gånger har de priser som grundar sig på antal dagar, var i landet den ska sättas upp och storlek. Några fasta priser uppges därför sällan på hemsidorna.