Hem »  Köp byggmaterialet billigare

 Köp byggmaterialet billigare


Vid en större renovering är det enkelt och smidigt att köpa allt för hemmet på ett och samma ställe. Man köper in allt från spikar och skruvar till gipsskivor och stegar från ett och samma byggvaruhus. Det kanske är en enkelt – men det är inte det bästa sättet om man vill spara pengar. Byggvaruhus kan ofta ha mycket bra priser på vissa material men detta kompenseras sedan med dyrare priser på annat. Men finns det något alternativ för den som bor den lilla orten och bara har ett byggföretag att välja på i närheten? Absolut. Genom att jämföra priser och beställa varor online kan priserna pressas rejält.

Det finns flera byggföretag som erbjuder utkörning till stora delar av Sverige. Här kan exempelvis Byggmax nämnas. Visserligen kostar denna utkörning en del så man bör räkna på om det är lönsamt eller inte. Men om utkörningen kostar 1000kr och hela beställningen är på närmare 20.000kr betyder det att priset bara behöver vara 5% lägre på detta företag mot det lokala byggföretaget för att det ska vara värt att beställa online istället för att själv hämta med bil och släpvagn. Därtill får man tänka på att man spar rejält mycket tid på att inte själv behöva lassa och lossa allt byggmaterial samt att det inte blir någon kostnad för bensin eller hyra av släpvagn.

Utöver att välja de billigare byggvaruhusen och köpa online bör man även jämföra priser och beställa enstaka produkter från vissa utvalda byggföretag. En stor fördel är om man är ute i god tid och därmed kan passa på att köpa upp produkter på reor eller vid större kampanjer. Detta inte minst när det kommer till produkter från de stora och kända märkena.

Tredje tipset är att skaffa kundkort på alla byggvaruhus man handlar på. Även om återbäringen bara är någon procent blir det snart en ganska stor summa. Detta eftersom en renovering kostar en hel del. En genomsnittlig badrumsrenovering kostar exempelvis 150.000 vilket gör att man får tillbaka 3000kr om man kan få en återbäring på 2% på det beloppet.