Hem » Inreda kontoret praktiskt

Inreda kontoret praktiskt


Renoveringen är klar och det är dags att börja inreda kontoret. Vad bör man tänka på?

  1. Sladdarna

Det är otroligt lätt att det skapas så kallade ormbon där sladdarna går hur som helst under borden. Första steget är därför att använda sig av sladdormar för att hålla sladdarna raka och lättåtkomliga. En annan idé är även att markera varje sladd i änden vad det går till. En usb-sladd som går in i datorn kan ju vara till en mängd olika funktioner så som tangentbord, webbkamera osv. Med en liten dymo märks sladdändarna enkelt upp vilket gör det betydligt enklare om en produkt exempelvis behöver ominstalleras.

  1. Dymo är din bästa vän

Förutom att markera upp sladdar med dymon så är det ”kontorets bästa vän”. Det finns en rad olika modeller (Exempelvis har en av de större kontorsleverantörerna Kontorsnetto ca 20 olika modeller) Välj en som både kan skriva ut små och lite större lappar. För att markera ut lådor, hyllor och askar är en extremt stor fördel. Det kommer att bevara ordningen väldigt mycket lättare. Visserligen är det snyggt just efter att man inrett men hur är det efter några månader? Särskilt om det är några på samma kontor.

  1. Variera arbetsställningen

Idag är höj- och sänkbart skrivbord nästan en standard hos företag där de anställda jobbar mycket vid datorerna. Detta på grund av att det är lättare att variera sin arbetshöjd och därmed minska risken för förslitningsskador. Däremot är det för få som bara fokuserar på skrivbordet. Ergonomi är så mycket mer än så. Var skärmen sitter i förhållande till var man står spelar stor roll. Detta är nämligen grunden till många nackproblem. Utöver det är det smart att ha dockningsstationer vilket gör att laptopen som allt arbete sparas på lätt kan tas med till soffan, matbordet eller fiket. Allt för att variera arbetsställningen och öka välmående för personalen.