Hem » Inreda tillsammans med Tine K

Inreda tillsammans med Tine K


När det gäller heminredning har alla sin egen smak gällande vad som är snyggt, vad som passar ihop och var balansen mellan funktion och estetik ska gå. Självklart har de stora inredningstrenderna en stor påverkan och många anammar en speciell stil så som nautisk inredning eller lantlig inredning. Men hur man än resonerar så landar ändå allt i att alla har sin personliga stil med visst fokus åt någon stil eller trend.

Utöver trender och stilar väljer många även att hålla sig till ett visst märke. Ett exempel på ett av dessa mer populära märkena inom inredning är för tillfället Tine K.

Tine K

Företaget Tine K Home, som vanligare är känt under namnet Tine K, startade upp sin verksamhet år 1999. Inte helt oväntat är det namnet på designern som ligger bakom namnet på företaget. Tine Kjeldsen heter kvinnan som relativt snabbt lyckades med det som många designers bara drömmer om. Att bli ett stort och etablerat märke som ofta får fokus i inredningstidningar och inredningsbutiker.

Hennes designstil har stark inspiration från vackra saker som har något att berätta. Det är i alla fall det som hon själv säger att hon har passion för och detta brukar ju ofta spegla av sig i det som en designer skapar.

Utöver heminredning har Tine K även kollektion inom kläder, möbler och en del textilprodukter. Just hennes fokus på ”saker som berättar en historia” kommer riktigt tydligt fram i de produkter hon har tagit med sig hem från resor från bland annat Asien.

Hur ska stilen beskrivas rent visuellt? Det är kalla färger som mixas med en mer enkel skandinavisk design. Samtidigt finns där också inslagen av kulturerna långt från Sverige. Stil, Stämning, Kontrast och Enkelhet – Det är Tine K.