Hem » Gräsklippning i storformat

Gräsklippning i storformat


Gräsklippning är en av de största bryderierna för dig som markägare. Om du nyligen köpt egendomar med stora gräsarealer har du nog redan fått känna på detta. Det behöver precis lika mycket omtanke som små arealer per kvadratmeter – vilket kan bli enormt tidskrävande i längden. En liten plätt på baksidan av ett bostadshus kan man utan problem klippa med en liten hangräsklippare – det ger dessutom lagom motion. En större trädgård kräver någon form av motorgräsklippare om man inte ska slita ut sig fullständigt – men är du ägare av ett område med parker, gräsområden och kanske till och med en fotbollsplan – då är det helt andra insatser som krävs. Inte ens om man lägger all sin tid på det hinner man klippa med cylindergräsklippare eller motorgräsklippare.

Alternativ för storskalig gräsklippning

Givetvis måste du satsa på ordentliga sittgräsklippare eller mindre traktorer med gräsklippningstillsats om du ska sköta om så stora områden. Men även med rätt utrustning är det inte helt lätt. Det krävs även en del kunskap att manövrera så stora maskiner på ett säkert och skickligt sätt. Det är till exempel lätt att manövrera fel så att både egendom och maskiner kommer till skada. I sådana fall kan det vara en bra idé att hyra in någon som kan sina saker.

Anlita någon för gräsklippning

Ett alternativ är givetvis att anställa någon som klipper gräset, och även en hel del andra uppgifter som kan komma med underhåll av stora områden. Med det är ofta stora kostnader och administration kopplade till detta, vilket gör det mest lämpligt att lägga ut hela arbetet på en extern firma. Då beställer du bara själva uppdraget och firman står till förfogande med personal, utrustning och expertis på det du behöver har gjort. Sedan kan du fokusera på det du helst vill göra och helt glömma bort gräsklippning.