Hem » Förnyelse med nya handtag

Förnyelse med nya handtag


Det finns få detaljer i hemmet som vi använder så mycket som kökshandtagen. Varje dag öppnar och stänger vi skåp och lådor ett stort antal gånger, och då är det kökshandtagen som får stå till hjälp. Dessutom har de en central placering, vilket gör att de ofta hamnar i blickfånget.

Inte underligt att valet av kökshandtag är så viktigt, men kanske konstigt att så få av oss över huvud taget tänker på dessa små detaljer. Faktum är att de, bortsett från den stora användbarheten och funktionaliteten, också har en mycket stor estetisk roll. Ibland behövs inte större åtgärder än att byta beslag i köket för att få en känsla av förnyelse.

För alla som inte kan, eller vill, starta stora renoveringsprojekt kan byte av handtag vara ett bra alternativ. Även för den som bor i en hyreslägenhet, där man inte får göra större ingrepp själv, finns möjligheten att sätta en personlig prägel på köket, genom att byta ut de gamla standardhandtagen.

Börja med att titta på sortimentet av handtag, speciellt på Internet, så upptäcker du ganska snabbt vilka oändliga möjligheter till förändring som finns här. Hundratals handtag med olika utseende, både vad gäller stil, modeller, färg och material. Du kan göra som så många andra, välja handtag i rostfritt stål eller aluminium. Detta är de kanske mest populära materialen idag, och det beror både på att de passar in i de flesta kök, med sina neutrala färger, och att de är mycket tåliga och slitstarka. Men, du kan naturligtvis också välja kökshandtag i plast, trä, glas eller porslin.

Det finns möjligheter att skapa en lantlig stämning i köket med hjälp av handtag för köksskåp, eller att förstärka känslan i retroköket, med handtag av plast i pastellfärger. Det stilrena, minimalistiska köket får kanske handtag som på ett diskret sätt förstärker stilen, utan att ta allt för mycket uppmärksamhet.

Vackra knoppar i målat porslin ger genast en känsla av en resa bakåt i tiden, precis som de populära skålhandtagen, som alltid funnits med. Det går alltså, att med hjälp av nya handtag, skapa ett kök som ger uttryck för olika känslor och stämningar, och här finns ett fantastiskt utrymme för personliga val.

Våga göra det oväntade, och välj handtag efter ditt hjärta. Mixa och blanda, om du vill skapa ett spännande kök, och en miljö som överraskar dina besökare. Du kan enkelt byta handtag om du skulle tröttna, så se inte valet av handtag som ett val för livet.