Hem » Ytterdörrens alla funktioner

Ytterdörrens alla funktioner


Har du planer på att köpa en ny ytterdörr till huset? Riktigt snygga ytterdörrar kan både sätta en unik prägel på bostaden samtidigt som en bra dörr även hjälper huset att behålla värmen under vinterhalvåret. En undermålig ytterdörr kan tillsammans med gamla fönster vara den största boven till höga elräkningar på vintrarna. Samtidigt kan en bra dörr göra att din hemförsäkring blir billigare.Ett säkrare hem innebär lägre risk för inbrott.

Ytterdörrarnas fördelar

Fördelarna med att köpa en personlig och/eller kvalitativ ytterdörr är väldigt många. En ytterligare positiv aspekt med en hållbar ytterdörr är att den hjälper huset att behålla sitt värde. Vid försäljning av fastigheter har det flera gånger visat sig att första intrycket är allra viktigast. Att mötas av en entré som inte är tilltalande kan sänka husets försäljningsvärde om köparna på marknaden är få. Ett av de vanligaste misstagen folk gör är att man köper en dörr utan att kontrollera måtten ordentligt. Mät först upp bredden och höjden på dörren och mät även delar som är finns mellan reglarna och höjden från golv till dörrkarmen. En riktigt snygg och välsittande dörr kan ha i princip hur lång livslängd som helst. Alltså en god anledning att lägga lite extra tid på monteringen.

Dörrhandtagens design

Dörrhandtagen är en enkel detalj att välja ut för att ytterligare få en personlig prägel på hemmet. I sin enkelhet spelar ofta dörrhandtag stor roll eftersom det ofta är väldigt rena ytor omkring handtaget. Kromade handtag i stål mot en dörr av ek eller ett annat önskat trädslag kan vara otroligt vackert. En annan sak som växer mer och mer är dörrhandtag av med trädetaljer. Förr var handtag ofta gjorda av antingen trä eller metall, men kombinationer av har slagit igenom rejält de senaste åren. För den som älskar inredning och att göra fint i hemmet är dessa detaljer viktiga beslut.