Hem » Välj rätt badrumsfirma

Välj rätt badrumsfirma


Badrumsrenoveringar görs ofta för att öka värdet av fastigheten inför en eventuell försäljning. Det finns många människor som är trötta på sina gamla badrum och vill ta itu med renovering utan att anlita en badrumsfirma. Det är ganska lätt att lära sig hur man startar renoveringsprojekt på Internet, men när man börjar själva arbetet kan det finnas en hel del otrevliga överraskningar, i form av och fuktskador och mögel under golv, bakom badkar, bakom väggar osv. Det som krävs är en ordentlig sanering och ombyggnad som bara kan göras av en certifierad badrumsfirma.

En badrumsfirma som renoverar/reparerar och bygger nya våtrum måste följa branschregler som utfärdas av Byggkeramikrådet BBV. Innan du anlitar en hantverkare eller badrumsfirma måste du undersöka om de är certifierade av BBV.
Badrumsrenoveringen innebär oftast att allt vatten ska stängas av till badrummet, möjligheterna att duscha och bada blir begränsade under renoveringen. Det kanske behovs en provisorisk duschkabin. Man kan få professionella tips och råd om hur man ska bete sig om badrummet inte kan användas under en kort tid när badrumsrenoveringen pågår.

Har företaget en certifiering av BBV innebär det att de har en hög nivå av professionalism och följer föreskrifter för att göra arbeten med garanti. En väl gjord renovering av ditt badrum är en bra investering som kommer att ge dig flera år av glädje och kommer att öka värdet på ditt hem.

Om du trots allt känner att du kan genomföra ett renoveringsprojekt utan att anlita en badrumsfirma, kan du ändå kräva ersättning från försäkringsbolagen om något skulle gå fel. Du måste dock påvisa att du följer samma regler som ett certifierat företag gör. Det är alltså mycket höga krav och risken är att du kan förlora mycket pengar om du inte kan påvisa att du har gjort en korrekt renovering. Om så är fallet är det bättre att investera i en certifierad och seriös badrumsfirma som kan hjälpa dig att göra dina badrumsdrömmar till verklighet.