Hem » Vad gör en finsnickare?

Vad gör en finsnickare?


En snickare vet de flesta vad de gör. Det är dem man vänder sig till när huset ska byggas om på ett eller annat sätt. Kanske ska en vägg flyttas eller en dörr bytas ut eller så ska det nya köket monteras in. Men inom kategorin snickare finns även de som går under namnet finsnickare. De jobbar lika mycket med trä men jobbar mer med design och estetik än den ”vanliga” snickaren. Detta med inriktning mot inredning och möbler.

Funktion: Idag säljs den mesta inredningen med förutbestämda mått. Ett skåp går att få i några få bredder och det får man helt enkelt acceptera. Många gånger är denna standardisering en fördel då man lätt och snabbt kan hitta nya hyllor, lådor m.m som passar där de gamla suttit. Men vad gör man om skåpet är 150år gammalt och nya låder inte alls passar? Det är då som finsnickaren kommer in och skapar en produkt som passar exakt.

Estetik : ”Snygg byrå – har du köpt den på IKEA?”. Möbler som är köpta på möbelvaruhus kan mycket väl vara snygga men de är knappast unika. I likhet med de standardmått som finns på möbler så finns det ”standardstil” på mycket som köps i dessa varuhus. För de som vill skapa en egen stil och ha en möbel som är personlig är finsnickeriet lösningen. Kanske har man sett något riktigt snyggt på en auktion men inte lyckats ropa in möbeln. Eller så har inspirationen kommit från internet och de mängder av inredningssidor som nätet bjuder på. För ytterligare några ligger det något speciellt i att själv få rita och bestämma exakt hur en möbel ska se ut. Det är när dessa behov uppkommer som man ska söka efter sitt närmaste finsnickeri.

För mer inspiration och information om finsnickare kan http://lundasnickerier.se/ rekommenderas. Ett företag som arbetar mot både företag och privatpersoner och levererar unika hantverk efter kundens behov av både funktion och estetik.