Hem » Ryobi One + – Ett batteri med många möjligheter

Ryobi One + – Ett batteri med många möjligheter


Ryobi är en av de största tillverkarna av batteridrivna maskiner och verktyg inom bygg och trädgård som främst vänder sig till privatpersoner. När de lanserade sitt system Ryobi One + fick det snabbt stor uppmärksamhet då det gjorde det möjligt att ha ett enda batteri till nästan alla sina verktyg. Oavsett om man ska använda skruvdragaren, vinkelslipen eller kapen är det samma batteri som används.

För konsumenten betyder detta en stor fördel rent ekonomiskt. Man behöver bara köpa den produkt man behöver utan att betala extra för ytterligare ett batteri och laddare. På så vis kan priserna hållas nere.

Samtidigt är det en stor fördel med ett enda batteri då det lätt blir svårt att hålla rätt på fem-sex batterier och dess olika laddare. Idag är det ett flertal märken som följts Ryobis exempel och erbjuder liknande kombilösningar.

Ytterlige en fördel är miljöaspekten då ett betydligt färre antal batterier behöver tillverkas.

Olika styrka

Det är främst 18V och 36V batterierna som Ryobi är känd för även om de har några med 14,4V. Det är 18V som går under namnet One + och som alltså passar till hela 40 olika verktyg och maskiner. När det behövs extra styrka är det 36V batterierna som används, exempelvis på gräsklipparen från företaget.

När man ska köpa batteri bör man tänka på dess styrka i Ah. Ju fler Ah desto längre kan batteriet användas utan att ta slut. Batterierna på 18V finns på 1,5, 2,5 och 4,0 Ah. Visserligen skiljer de med något hekto i tyngd så för den som främst prioriterar lätta arbetsverktyg kan välja det med minst Ah. Detsamma om man vet med sig att man enbart kommer jobba kortare stunder. För övriga är 4,0 det klart mest prisvärda batteriet då man får mer än dubbelt så mycket tid mot det minsta batteriet men till bara någon hundralapp mer.

Källa: Lövblås.se