Hem » Nytt kök, nya funktioner

Nytt kök, nya funktioner


När det äntligen är dags att förverkliga drömmen om ett nytt kök finns det mycket att ta hänsyn till. Hur du vill att ditt kök ska se ut har du troligen redan tänkt på länge. Men, hur ska köket fungera? Är du nöjd med ditt nuvarande kök, eller lämnar det en hel del att önska i fråga om funktionalitet? Ofta finns det både en och två saker som irriterar och gör arbetet besvärligt i ett gammalt kök, och det är naturligtvis sådant som ska åtgärdas när du bygger ditt nya.

När du byter ut den gamla köksinredningen får du mycket stora möjligheter att skapa bra funktion i det nya köket. Titta bara på inredningen i skåp och lådor. Där finns numera ett mycket brett utbud, och du kan få helt andra förvaringsmöjligheter än tidigare. Genom att välja inredning i skåpen, beroende på vad du ska förvara där, kan du skapa ett kök som är lättarbetat och praktiskt.

För att slippa lyfta tunga grytor och kastruller mer än nödvändigt, kan grytskåpet förses med utdragbara hyllor eller korgar, så att du lätt kommer åt det du behöver. På samma sätt kan de stora lådorna som ersätter en del underskåp ge dig en bättre överblick över dina matvaror, så att du alltid hittar det du vill ha. Då riskerar du inte att några burkar eller paket blir stående bortglömda längst bak i skåpet.

Även de vanliga lådorna finns med olika inredningar, där bestickslådan bara är ett exempel. Du kan alltså skräddarsy ditt nya kök helt efter dina egna önskemål och behov, och det gör att köket blir alldeles personligt.

Inte sällan finns det utrymmen i ett kök där det inte går att få plats med ett köksskåp eller några kökslådor. Den vanligaste lösningen brukar då bli en passbit, som sätts dit för att dölja utrymmet. Men, du kan, istället för att dölja, ta till vara på detta utrymme för lite extra förvaring. I många köksinredningar finns det små hyllor eller skåp som kan användas på udda platser, men du kan också bygga en egen lösning.

Ett personligt och speciellt kök bygger du med hjälp av kreativitet och fantasi. Egna, personliga lösningar gör köket olikt alla andra. Hemtrevnad och trivsel kommer ofta av personliga lösningar, och det är ju också bara du och din familj som vet vad som behövs i ert specifika fall. Lite klurighet och några träbitar kan skapa den mest fantastiska effekt i ett kök.