Hem » När det är dags för trädfällning

När det är dags för trädfällning


Har utsikten från köksfönstret krympt mer och mer för varje år? Börjar trädet längst bort i trädgården luta farligt mycket ut över drivhuset; klarar det nästa höststorm? Är det dags att äntligen bygga garage – bara det inte stod ett träd precis på platsen.
Ja, det låter som om du är i stort behov av trädfällning.

Olika sorters trädfällning för olika situationer

När det är dags för trädfällning är det enklaste och snabbaste alltid att helt enkelt kapa det nära marken och låta det falla. Har man bara en bra såg och inte har tummen mitt i handen brukar detta var en enkel sak för de flesta att ordna. Men det finns många faror förknippade med trädfällning och mycket som man kanske inte tänker på om man inte har vanan inne. Det kan förefalla enkelt, men helt plötsligt ligger man där med ett träd över sig.
Och att fälla träd nära marken är inte ens att tänka på om det finns byggnader i närheten. Då gäller det att anlita proffs på trädfällning.

Trädfällning med hjälp av skylift eller sektionsfällning

Anlitar du en firma för trädfällning så kan du vara trygg med säkerheten. De har erfarenhet och utrustning att göra det på ett sätt att vare sig människor eller egendom kommer till skada. När trädet står nära bebyggelse är det oftast bäst att göra en sektionsfällning där trädet tas ned bit för bit. Vanligt är att personal med rätt utbildning helt enkelt klättrar upp i trädet och sågar av sektion för sektion. I vissa fall, om trädet till exempel är ruttet, kan trädfällning ske med hjälp av en skylift.

Vedsågning och stubbfräsning vid trädfällning

När trädet är fäll finns det ofta flera alternativ som en firma kan erbjuda? Vill du behålla veden och ha den uppsågad? Vill du att stubben fräses bort så den helt försvinner? Vill du bara bli av med allt och få det bortforslat?
Kontakta en expert på trädfällning och diskutera igenom dina behov.