Hem » Går du i renoveringstankar för ditt badrum?

Går du i renoveringstankar för ditt badrum?


Om du går i renoveringstankar när där gäller badrummet kan det vara en bra idé att förbereda sig oberoende om det är ett Gör Det Själv projekt eller om du ska anlita hantverkare. Den som ska renovera badrum kan hämta inspiration – och har stora möjligheter att hitta passande badrumsinredning – genom att använda Internet för att jämföra priser. Kostnad för att renovera badrum blir som regel hög, så det är en god ide att just jämföra priser mellan olika återförsäljare.

Innan du själv startar med att renovera ett badrum – eller kanske till och med bygga om ett befintligt badrum – bör du ta reda på vilka försäkringsregler som gäller. Vad får du göra själv? Vad säger din hemförsäkring om något går snett? Du bör helst kontakta sitt försäkringsbolag och höra vad som gäller.
Om du går i renoveringstankar tänk på hur omfattande renoveringen ska vara och vad du har för kunskaper och erfarenhet som gör att du kan klara av renoveringsprojektet.

Det är skillnad på att renovera ett badrum på bara 9 kvadratmeter och ett på 24 kvadratmeter. Vad du ska tänka på inför renovering av badrum är om badrummet ska ha kvar all nuvarande badrumsinredning eller det ska bytas ut. Det gäller att ha lite kontakter om du går i renoveringstankar. Hör gärna med en badrumsfirma eller fler om du kör fast.

Sätt ett tak med en bra budget

Vid badrumsrenoveringen är det de små detaljerna som gör det trivsamt. Till exempel: Blandare, hängare, handukskrokar, hyllor, speglar, och andra detaljer kanske inte är så dyra i sig. Däremot brukar små luriga kostnader lätt bli många och då sticker flera tusenlappar lätt iväg.

Om du går i renoveringstankar är det bra att veta vilka de stora posterna är som påverkar badrummets slutpris, och som samtidigt lätt kan påverkas för att få budgeten att hålla: Golv, väggar och tak dekorerade med kakel och klinker finns i mängder av olika prisklasser. Priset per kvadratmeterpriset kanske inte låter så stor, men tänk på hur stora ytorna är som ska täckas. Tyvärr är inte alltid de billigaste plattorna att rekommendera så se till både kvalitet och pris. Dusch, badkar, handfat och toalett har priser som kan sticka iväg ordentligt för den som söker det lilla extra. Belysning kan ge en magisk stämning i badrummet. Det behövs ofta flera typer av belysning och dimmer i badrummet för att få till den atmosfär som så många söker i badrummet. Badrumsskåp är ofta dyra i inköp. Samtidigt behövs det bra med lagringsutrymmen i badrummet. Planera noga för dina nya hyllor och undersök alla alternativ som finns på marknaden. Det finns pengar att spara.

Om du går i renoveringstankar och behöver professionell hjälp för vatten och avloppsinstallationer – för att få klart ett badrum – tveka inte att höra med en badrumsfirma som är certifierad enligt Byggkeramikrådet. Det innebär att företaget uppfyller de höga krav som BBV ställer för våtrumsarbeten. Om företaget du anlitat är certifierad har du också garanti på utfört arbete.