Hem » Enkla vägar att få många offerter

Enkla vägar att få många offerter


Behövs en snickare för ett arbete för bara några tusenlappar kanske det känns onödigt att lägga ner tid på att beställa in flera offerter och jämföra dessa för att få det bästa alternativet. Men en renovering brukar kosta betydligt mer än så och så fort det blir lite dyrare bör det vara en självklarhet att ta in ett flertal offerter. Den som gör det kommer snart att se att skillnaden är stor mellan de billigaste och de dyraste företagen. Däremot behöver det inte betyda att kvalitén varierar på resultatet. Orsaken till att priset kan skilja så är bland annat att företag kan ha ont (eller väldigt mycket) om jobb och därmed låta priset avgöra orderingången.

Vilka vägar finns då för att få offerter på byggnationsarbeten?

  1. Används offertföretag

Det finns flera webbsidor som hjälper dem som vill anlita hantverkare med att få en mängd offerter. Några av dessa är exempelvis anlitahantverkare.nu, offerta.se och servicefinder.se. Dessa är gratis att använda och som konsument fyller man i vilken hjälp man är i behov av, var man bor och ibland även när man önskar få hjälpen. Inom kort kommer flera offerter att skickas ut. Eftersom det inte är samma företag som är knutna till alla webbsidor med denna funktion kan det vara en idé att använda sig av flera. Eftersom det inte kostar mer än tid kan det vara väl värd investerad tid.

  1. Fråga Google och vänner

Att Googla efter byggföretag på sin ort är ett enkelt sätt att få tag på flera företag inom denna bransch. När det kommer till större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö kommer det presenteras en mängd företag. Är det på en mindre ort kanske det bara är ett fåtal företag. Men bara för att man inte får upp mer än 5-6 hantverkare ska man inte ge upp. Fråga vänner och bekanta vilka företag de anlitat. Fördelen med det är att man inte bara får namn på byggföretag utan även att de kan ge recension på företaget.

Lycka till jakten på den bästa hantverkaren.