Hem » Det borde vara enklare att putsa fönster

Det borde vara enklare att putsa fönster


Du har säkert sagt detta till dig själv när du håller på med fönsterputs: ”Det borde vara enklare”.

Du står där och gnor och gnider, och hur du än försöker så kan du se strimmor och fläckar när solen lyser på dina rutor. Du har nu två val för att se till att dina rutor verkligen blir kristallklara efter dem är putsade. Det första valet är att lära dig tipsen och knepen vid fönsterputsning. Det innebär lite övning, men sedan lär det blir bra.

Hur du blir en duktig fönsterputsare

Det viktiga är att känna till knepen. Ett knep är att aldrig gå på fönstret direkt med vätska. Har du riktigt smutsiga fönster resulterar det vanligen i att damm och smuts löses upp och du får lägga onödigt arbete på att skölja gång på gång tills smutsen försvunnit. Börja i stället med att torka av med en torr trasa eller borste. På så sätt får du bort huvuddelen av smutsen innan du ens börjat blanda in något vatten eller fönsterputs.

Ett annat knep är att helt enkelt införskaffa kvalitetsprodukter. Det känsliga partiet i processen är när du ska skrapa bort vätska från fönstret. Har du en billig och dålig skrapa kan du skrapa hur mycket som helst, och du har ändå kvar ränder i rutan. Med en kvalitetsskrapa – avsedd för ändamålet – kan du nå perfekt resultat. Börja då i ena övre hörnet och dra skrapan i en enda rörelse, fram och tillbaka längs med rutan, tills du når botten. Lyft aldrig skrapan från rutan.

Hur du anlitar en duktig fönsterputsare

Sedan finns det givetvis det andra valet – att anlita någon annan som gör det åt dig. En professionell fönsterputsare har redskapen och kompetensen att göra jobbet snabbt och perfekt. Om din första respons är att det låter dyrt, ska du ta i beaktande hur lång tid det tar för dig att nå ett halvdant resultat – och hur mycket din egen tid kostar. Ställ det sedan i relation till hur lång tid det tar för ett proffs att göra perfekt fönsterputs. Räkna på det.