Hem » Byggare förtjänar också semester

Byggare förtjänar också semester


Har du hamnat i det läget att du inte kunnat ta ut semester en enda gång sedan du blev byggare? Men du känner nog att det inte håller i längden, eftersom du behöver ledigt för att vila, ladda upp dig och lära känna din familj och dig själv igen.
Lägg upp din plan stegvis, så kan du fixa så du kan resa iväg på en välförtjänt semester.

 • Budgetera för ledighet
  Det är ganska enkelt – egentligen. Bestäm hur många veckors semester du vill ta det här året subtrahera antalet semesterveckor från 52 och få hur många veckor som är tillgängliga för att generera intäkter. Räkna sedan ut hur mycket pengar du behöver till brutto, inklusive semesterkostnader.
 • Gör ett åtagande
  Som byggare – och egen chef – har du ingen annan som kan säga till dig att du borde ta semester. Dina kunder kommer definitivt inte att göra det. Och ditt bankkonto kommer inte att övertala dig heller. Möjligen att din familj gör det – och du bör lyssna på dem, för de har faktiskt rätt. Bestäm när du ska ha ledigt, plocka in tips på resor – och boka nu! Betala den gärna också direkt. Gör det lite svårare för dig att dra dig ur.
 • Förbered kunderna på ditt semesteruppehåll
  Många kunder som anlitar byggare är inte speciellt förtjusta i att deras projekt stannar upp i ett antal veckor. Detta har nog fått dig att backa från att ta semester tidigare – för att du är rädd att förlora uppdrag. Men om klienten inte kan tolerera ett avbrott ordna en underleverantör som du litar på som kan jobba vidare under din ledighet. Kanske kan du täcka upp för din underleverantör när denna har semester längre fram så kan ni klia varandras ryggar.
 • Planera tiden före semestern
  För att slippa panik veckorna före din semester startar bör du – precis som med budgeten – planera ditt arbete flera månader i förväg. Dagen D är avresedagen och då ska alla papper sitta på rätta stället, skrivbordet ska vara tomt – likaså kalendern.
  Inga bekymmer ska skugga solen på stranden.