Hem » Badrummet är nog ett av de dyraste rummen att renovera

Badrummet är nog ett av de dyraste rummen att renovera


Det tar ganska lång tid att planera. Man måste ta hänsyn till massor av möjliga leverantörer, lösningar och material. För att lyckas med badrumsrenoveringen måste du finna en pålitlig hantverkare som kan göra om ditt badrum och som använder material av bra kvalitet. Du behöver inte kakla, man kan använda tapet eller annat material så länge det finns en bra fuktisolering. Tänk på att du har med vatten att göra i ditt badrum. Gör du vissa saker på egen hand och något fel uppstår får du med all sannolikhet inte ut något av försäkringsbolaget vid t.ex. en fuktskada. Vissa saker kan man göra själv medan andra fodrar en hantverkare med rätt utbildning och behörighet.

Man bör överväga om materialet för att genomföra badrumsrenoveringen ska vara i ganska neutrala färger och inte allt för personlig. Om man en dag vill sälja sitt boende vill man inte förlora potentiella köpare som inte vill betala för ett nytt badrum som inte är i deras stil.

Går man i köptankar föredrar många ett äldre badrum som behöver totalrenoveras så de kan göra det till sitt. Även om du inte sätter färg på ditt badrum, kan du kompensera med färgglada handdukar, mattor, tvålpumpar osv. En av de mest iögonfallande sakerna folk tittar på under en visning är spotlight. Spotlights ger en magisk stämning – speciellt i badrum.

Har du möjlighet bör du överväga att installera Spotlights på ett smakfullt sätt. Du kommer då behöva ta in en elektriker när du ska göra badrumsrenoveringen. Tänk efter om du vill ha badkar eller dusch. Vad kommer att vara mer praktisk? Badkar är stora och fina, men kan ta mycket plats, så om bad inte är en favorit kanske du bör överväga en snygg duschkabin med inbyggd bastu istället. Badrumsrenoveringen kan även innefatta nya golv. Värme i golvet är alltid skönt i ett badrum. Det kostar lite mer men är väldigt behagligt om man har klinkers som kan bli lite kallt för oss som bor i ett land som blir kallt under vinterhalvåret.

Ta in offerter innan du gör om ditt badrum och kom ihåg att billigast inte alltid är bäst. Tid och planering för att bygga om ditt badrum är också väsentligt, speciellt om du bara har ett badrum. Det är inte trevligt att vara utan toalett och dusch.

Badrumsrenoveringen innebär oftast att allt vatten ska stängas av till badrummet, möjligheterna att duscha och bada blir begränsade under renoveringen. Det kanske behovs en provisorisk duschkabin. Det gäller att planera hur man ska bete sig om badrummet inte kan användas under en kort tid när badrumsrenoveringen pågår. Då kanske det är nödvändigt att betala lite mer för en snabb leverans av en professionell badrumsfirma, speciellt om du har barn i hemmet.

Bli säker på att ditt badrum är renoverat av professionella. Undersök gärna om företaget du anlitar är certifierad av (BBV) Byggkeramikrådet. Om något ändå skulle bli felaktigt installerat har du möjlighet att kräva rättelse.