Hem » 5 fördelar med ett skräddarsytt förråd

5 fördelar med ett skräddarsytt förråd


Idag så kan man köpa färdiga förråd av plast. De kan se fina ut och är enkla att montera.
Men det finns fördelar med ett skräddarsytt förråd som kan byggas av material som trä. Det skräddarsydda förrådet är en stor tillgång då det är anpassat till de behov som finns. Här är 5 fördelar med förrådet som du bygger efter skräddarsydd ritning.

1. Ett skräddarsytt förråd har gott om plats

Det kan vara mycket som ska få plats i ett förråd. En elmoped ska stå på golvet utan att
knyckla till slangar eller stöta till föremål av glas. Med ett skräddarsytt förråd så går det att
anpassa med krokar och hyllor så att det blir maximalt med plats. Dessutom så kan man
betänka hur förrådets form kan göra det enklare att ta sig in och ut med verktyg, cyklar och altaninredning.

2. Det blir ett perfekt förråd

När du bygger förrådet själv så blir det perfekt. Det kommer att ha fönster på rätt sida och en dörr som öppnas så som tänkt. Du väljer lås som du känner dig bekväm med och kan se till att förrådet ser ut så som du tänker dig. Om förvaringsutrymmet byggs vid verandan så blir det en naturlig förlängning av uteplatsen. Det blir med andra ord ett perfekt förråd!

3. Snygg design är bra

Snyggt är inte heller så dumt. Om du tillhör de som inte är så imponerad av plasthus så kan ett förråd av trä kännas vackert. Det kan också ha ett fint tak som passar väl ihop med huset du bor i. Det mesta går att göra. Förrådet kan målas så att det stämmer väl överens med sin omgivning. Det kan se ut som en miniatyrstuga.

4. Flexibla lösningar inuti förrådet

I förrådet så behövs det flexibla lösningar. När du planerar hur det ska byggas så kan saker som bjälkar få betydelse. De ger ytterligare fästpunkter för krokar och fästelement. Att kunna hänga upp däck mot väggar är smart. Likaså så kommer saker som ställs upp eller hängs på vägg eller tak ses ordentligt. Flexibla lösningar gör det lätt att hitta och att hålla det rent i förrådet.

5. Placera förrådet på rätt plats

När du väljer att skapa ett skräddarsytt förråd så kan du placera det på rätt plats. Kanske finns det ett ställe i trädgården där det nästan går att få in ett färdigt plastförråd. Eller så finns det så gott om plats att du hade önskat att det fabriksfärdiga förrådet var lite större. När du bygger själv så väljer du precis var förrådet ska vara och hur stort det ska bli. En mur som finns på plats kanske få bli en del av förrådets vägg. Allt är möjligt när du får fria händer och planerar utifrån den design som finns i din trädgård eller på verandan. Byggnationen av förvaringsutrymmet blir ett fantastiskt roligt projekt med mycket goda resultat.