Hem » Hur man får tid över till trädgården

Hur man får tid över till trädgården


Husbyggen är oerhört tidskrävande, och likaså tar även ett färdigställt hus tid genom renoveringar och underhåll. Vore det inte därför skönt att slippa tänka på trädgården något mer? Eller i alla fall gräsmattan och själva gräsklippningen. Att varje vecka släpa ut den gamla manuella gräsklipparen är för många en av de allra tråkigaste uppgifterna som kommer med sommaren. Dessutom är vanliga gräsklippare inte speciellt miljövänliga. Fördelarna med robotgräsklippare är många, och inte minst drivs de till 100% på el, vilket är miljövänligt.

Trädgårdsarbete & gräsklippning

Vad vi tycker om trädgårdsarbete är väldigt olika. Vissa vill aldrig behöva vistas i trädgården och andra älskar att vara där. Hur som helst är det få som tycker att gräsklippning är den roligaste sysslan att göra på tomten. Allt handlar till slut om tid, och hur man ska fördela sin sin lediga tid på bästa sätt för att ha ett trivsamt hem och en fin trädgård.

Hur fungerar robotgräsklipparen?

Robotgräsklipparen programmeras efter hur ofta den ska klippa och vilket höjd det ska vara på gräset. Beroende på vilken modell man köper finns det både robotar som navigerar via GPS och via en slinga som läggs ut runt tomten och på så vis guidar robotklipparen. Vilket som är bäst är svårt att säga, men självklart är det mer praktiskt att ha en maskin som styrs via GPS.

Bränsle & laddning för robotgräsklippare

Det kanske allra bästa med robotgräsklipparen är dess förmåga till självständighet. När ett pass på gräsmattan är avslutat åker roboten själv tillbaka till sin laddningsstation för att parkera och fylla på med ny ström. Det är till stor del alla dessa bekväma fördelar som gör att dessa gräsklippare har slagit igenom stort de senaste åren, och när nymodigheter dessutom är miljövänliga och sparar oss tid är det värt att lyfta upp och berätta om för andra.